Hantera smartphonenycklar, nyckeltaggar och nyckelkoder

Innan du kan använda en smartphonenyckel eller nyckeltagg bör du kontrollera att du har registrerat den i systemet.

Mer information finns i Registrera ny smartphone eller ersätta en gammal.

• i
      Obs! Ha alltid din mekaniska nyckel med dig som reserv. KONE Flow ersätter inte din mekaniska nyckel.

Lägga till eller ta bort smartphonenycklar

• 1.
      Öppna KONE Flow.
    • 2.
      Tryck på Användare.
    • 3.
      Tryck på ditt eget konto som markeras med (Jag).
    • 4.
      Aktivera eller inaktivera växlingsknappen Smartphonenyckel.

Lägga till eller ta bort nyckeltaggar

• 1.
      Öppna KONE Flow.
    • 2.
      Tryck på Användare.
    • 3.
      Tryck på användaren som du vill lägga till eller ta bort nyckeltaggar för.
    • 4.
      Tryck på Aktivera nyckeltagg ... för att lägga till en nyckeltagg.
    • 5.
      Ange ett namn för nyckeltaggen och dess serienummer.
      Du kan också skanna QR-koden som står på nyckeltaggen.
    • 6.
      Tryck på Aktivera.
    • 7.
      Tryck på Ta bort för att ta bort en nyckeltagg.
      Borttagna nyckeltaggar kan ges till andra användare som du har skapat.

Lägga till eller ta bort nyckelkoder

• 1.
      Öppna KONE Flow.
    • 2.
      Tryck på Användare.
    • 3.
      Tryck på användaren som du vill lägga till eller ta bort en nyckelkod för.
    • 4.
      Aktivera växlingsknappen Nyckelkod.
    • 5.
      Ställ in start- och slutdatum för nyckelkodens giltighetstid.
      • i
        Obs! Den maximala giltighetstiden för nyckelkoder är 14 dagar.
    • 6.
      Tryck på Spara.
      • i
        Obs! Nyckelkoden genereras när du trycker på Spara.
    • 7.
      Tryck på användaren igen för att visa nyckelkoden.
      Nyckelkoden visas.
    • 8.
      Dela nyckelkoden genom att trycka på Dela.
    • 9.
      Inaktivera växlingsknappen Nyckelkod för att ta bort nyckelkoden.
      • i
        Obs! Nyckelkoden upphör automatiskt på det inställda slutdatumet. Om en nyckelkod ska kunna användas också efter slutdatumet måste du skapa en ny.