Anropa hissen med Amazon Alexa

Du kan anropa hissen med din virtuella assistent Amazon Alexa. Du kan länka flera Alexa-enheter till ditt KONE Flow-konto.

Innan du börjar: Se till att du har följande:
    • en enhet med Amazon Alexa
    • Amazon Alexa-appen på din smartphone
    • KONE Flow-appen på din smartphone och har slutfört registreringen

Mer information om Amazon Alexa och hur du använder den finns på: www.amazon.com

Konfigurera Alexa

• 1.
      Öppna Amazon Alexa-appen på din smartphone.
    • 2.
      Söka efter funktionen KONE Elevator Call.
    • 3.
      Installera funktionen.
    • 4.
      Aktivera funktionen med dina inloggningsuppgifter för KONE Flow.
    • 5.
      Säg konfigurationsfrasen till din Alexa-enhet.
      Till exempel: Alexa, anropa en hiss.
      Konfigurationsfrasen visas i funktionen.
      Alexa ger dig en aktiveringskod.
    • 6.
      Öppna KONE Flow.
    • 7.
      Tryck på Meny -> Min byggnad -> Alexa-inställning.
    • 8.
      Tryck på Ny Alexa-enhet.
    • 9.
      Skriv ditt namn och den aktiveringskod du fick från Alexa.
    • 10.
      Välj den hiss du vill anropa och den våning du vanligtvis åker från.

Anropa hissen med Alexa

• i
      Obs! För att förhindra missbruk är antalet upprepade hissanrop begränsat. Om du överskrider det antalet kommer ditt hissanrop inte att verkställas och Alexa kommer inte att bekräfta anropet.
    • 1.
      Säg konfigurationsfrasen, till exempel Alexa, anropa en hiss.
      Det här är funktionsfrasen för KONE Elevator Call. Den visas i Amazon Alexa-appen.
      Alexa bekräftar anropet.

Ändra Alexa-inställningar

Du kan ändra följande inställningar:
    • Målhiss
      Om din byggnad har flera hissar bestämmer den här inställningen vilken hiss Alexa anropar.
    • Målvåning
    • Det här är den våning hissen åker till för att hämta dig.
    • 1.
      Öppna KONE Flow.
    • 2.
      Tryck på Meny -> Min byggnad -> Alexa-inställning.
    • 3.
      Tryck på pennikonen bredvid den Alexa du vill ändra.

Ta bort länken till Alexa

• 1.
      Öppna KONE Flow.
    • 2.
      Tryck på Meny -> Min byggnad -> Alexa-inställning.
    • 3.
      Tryck på papperskorgsikonen bredvid den Alexa du vill ta bort länken till.